خاطرهای فرامـوش نشدنـی؛ عيد غـدير سال 1384 بود که همـه باهـم، مسؤولين، اساتيـد، دانشجويان و کارکنان دانشگاه، برای عرض تبريـک و استفاده از راهنـماييهای رهبـر فرزانـه انقلاب، به محضـرشان شـرفیاب شديم. همه از ايشان عيـدي گرفتند؛ هم مـادی هـم معـنوی!
بعد از سـخنان رییس محترم دانشگاه، حضرت آيت الله مهـدوی کنـی، و چند نفر از اساتيد و دانشجويان دانشگاه، آقـا نـکاتـی را گوشـزد کـردنـد که هميشه بايد آويزه گوشمان باشد و چـراغ راهمان، ان شاء الله:
عيد همه شما عزيزان، جوانان نوراني و اميدهاي آينده اين كشور مبارك باد! همچنين به حضرت آقاي مهدوي كني (دامت بركاته) تبريك عرض مي كنم؛ هم به خاطر عيد، هم به خاطر موفقيت در پيشبرد اين كار سنگيني كه از سالها پيش ايشان بر دوش گرفتند؛ هم اينكه شما جوانهاي عزيز، شما پسرها و دخترها، با اين فضل علمي و مايههاي خوب ايماني، وارد اين جاده شدهايد و كمرتان را بستهايد تا كه حركت بكنيد؛ خود اين يك دستاورد بسيار مهمي است و اصل، اين است.
شكي نيست كه بسياري از علوم انساني، پايهها و مايههاي محكمي در اينجا دارد؛ يعني در فرهنگ گذشته خود ما. برخي از علوم انساني هم توليد شده غرب است؛ يعني به عنوان يك علم، وجود نداشته، اما غربيها كه در دنياي علم پيشروي كردهاند، اينها را هم به وجود آوردهاند؛ مثل روانشناسي و علوم ديگر. ما، هم براي سرجمع كردن، مدوّن كردن، منظم كردن و نظاممند كردن آنچه كه خودمان داريم، به يك تفكر و تجربه علمي احتياج داريم، هم براي مواد و پايههايي كه آنها در اين علم جمع آوردهاند، به يك نگاه علمي احتياج داريم. منتها گرفتن پايههاي يك علم از يك مجموعه خارج از محدوده مورد قبول ما، به معناي قبول نتايج آن نيست. مثل اين ميماند كه شما يك كارخانه را وارد ميكنيد، آنها با اين كارخانه يك چيز بد درست ميكردهاند، حالا شما با آن كارخانه، يك چيز خوب درست ميكنيد؛ هيچ اشكالي ندارد. ما تلفيق بين علوم انساني غربي و علوم انساني اسلامي، اگر به معناي مجذوب شدن، دلباخته شدن، مغلوب شدن و جوّ زده شدن در مقابل آن علوم نباشد، قبول داريم و اشكال ندارد.
|
ديدار دانشجويان, اساتيد و كاركنان دانشگاه امام صادق(عليه السلام) با رهبر فرزانه انقلاب |
آقايان! دانشگاه امام صادق يك پديده ممتاز است؛ صرفاً يك دانشگاه مثل بقيه دانشگاهها نيست كه فقط ميخواهند دانشجو و عالم تربيت كنند؛ اين هم هست؛ منتها علاوه بر اين، ميخواهد از همه جهت، يك الگوي دانشگاه اسلامي باشد؛ از جهت انگيزههاي ايماني، رعايتهاي عملي و رفتاري، و عشق به علم و علمآموزي عاشقانه و مؤمنانه.
بهترين كاري كه در دانشگاه شد، يكي همين بود كه اين دانشگاه را مخصوص علوم انساني كردند؛ كه اين منطقه واقعاً خلأ و فراغي بود؛ يك خلأ است كه آن بايد پُر شود. خوب، اگر شما كه دانشجوي اين دانشگاه هستيد و در اين بيست و چند سالي كه اين دانشگاه سرپاست، توانسته باشد اين رسالت را انجام دهد اين دانشگاه به دستاورد بسيار بزرگي رسيده است. از اين دانشگاه، توقع چيز ديگر و فراتر از اين است.
راجع به مسؤوليتهاي آينده شما، خروجي دانشگاه امام صادق، ايدهآلش فقط نبايد اين باشد كه حالا بيرون بيايد، فرض كنيد اگر در فلان رشته، درس خوانده برود وكيل بشود يا محضردار بشود و يا برود كارمند فلان دستگاه وزارتي دولتي بشود؛ من موافقم كه جوانهاي خوب در اركان تشكيلات اجرايي كشور حضور داشته باشند؛ اما اين براي خروجي دانشگاه امام صادق ايدهآل نيست.
شما بايد در علم، يك حركتي به وجود آوريد؛ بايد در دنياي دانشآموزي و پيشرفت علم و بناي علمي كشور، يك تحرّكي به وجود آوريد؛ اين است آن رسالت اصلي شما. كاري كنيد كه دانشمندان مسلمان و مؤمن ما، در رشتههاي مختلف علوم انساني، صاحبنظراني شوند كه دنيا از نظرات اينها استفاده كند؛ كاري كنيد كه دانشگاه امام صادق، نه فقط در مقايسه با فلان دانشگاه ديگري كه در تهران يا شهرستان هست، يك رتبه جلوتري به دست آورد؛ بلكه اين دانشگاه مرجع تحقيقات مراكز علمي و دانشگاههاي دنيا بشود. اين را ما از دانشگاه امام صادق ميخواهيم. خروجي دانشگاه امام صادق بايد با اين نيّت و فكر، بتواند متخرج اين دانشگاه بشود. بنابراين دانشگاه را قوي كنيد.
عکسهای دیدار دانشجویان و اساتید دانشگاه امام صادق علیه السلام با حضرت آيت الله خامنهای
متن کامل بیانات حضرت آيت الله خامنهای
صوت بیانات حضرت آیت الله خامنهای
نمودار درختی بیانات حضرت آيت الله خامنهای در قالب فایل word فايل pdf